vineri, 21 ianuarie 2011

Oul sau marul?


De ieri.........(20.ian.2011).....nu imi revin. Sunt uimit de ce am vazut si nu reusesc sa-mi dau seama dupa ce standard ( ISO, GOST) au stabilit baietii destepti, marimea marului din vestitul program cornul si laptele upgradat.
Iulia a avut idea de a plasa mioriticul mar langa un ou stresat si sa-l comparam ca marime.
Am aflat ca in acest program tampit si fara logica, marul trebuie sa aiba intre 90 si 150 grame. Marul nostru buclucas nu a reusit sa bifeze decat un impresionant 55 grame, ceea ce l-ar incadra la categoria "pana".
Sa nu aveti impresia ca oul este cumva de struţ, ci are dimensiune "ştas".
Stau si mă intreb, "ei" la ce s-au gândit? E posibil sa fi avut in vedere si oarece concursuri ulterioare de sfarsit de an, unde copii sunt asezati la masa si cronometrati pentru categoria rontait-viteza, sau dupa numarul de muscaturi/secunda. Oricum, dupa dimensiunea fructului exemplificat, cu siguranta se face disparut intr-o secunda. Acum problema se pune doar cine are gura mai mare si gatul supradimensionat.
Intrebarea vine firesc, la ce bun un mar asa de mic? Satisface necesitatile zilnice ale unui copil? Ii este suficient?
Parerea mea e ca.........alesii nostri ar putea sa si-l bage lejer in cur ca nici nu i-ar simti prezenta la ce dimensiuni are!
Cred ca nici gaina nu si-ar putea da seama ce a facut, un ou, sau.........un mar!
Va las sa analizati linistiti...........
Al vostru, acelasi, EU.

9 comentarii:

  1. Mestere, ai probleme mari... Pai tu-l trimiti pe Rares la scoala sa-l saturi? Marul respectiv e din categoria "mic, orb, de beci". E un soi mai aparte, cultivat initial de PSD si preluat pe criterii de eficienta de PD-(minus)L. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga cumetre lup,
    Este o vorba din batrani "calul de dar nu se cauta la dinti"...tinand cont ca nu dai bani pe el,nu ai alternativa sa-l alegi pe cel mai mare ca-n piatza.Pe de alta parte programul nu este deloc "tampit si fara logica" oriunde in Europa unde copii merg la gradi si la scoala si au posibilitatea sa manance acolo la pranz o fac dupa niste legi foarte stricte, care se gandesc la cresterea armonioasa a copiilor.La noi in schimb,of,of,mai,mai....iti dau un exemplu la gradi la fina ta,copii vin cu gustarea de la ora 10 de acasa, majoritatea au un "dulce" adica cornuri,prajiturele barni,etc.....doamna educatoare a vrut sa schimbe ceva si le-a promis timp de o saptamana buline cu excelent celor ce veneau si cu un fruct....nu au fost decat 3...pana la urma parintii sunt de vina...poate daca le-ar cadea in fiecare zi cate un mar in capul parintilor programul si-ar atinge obiectivele.
    Cu drag, cumatra vulpe

    RăspundețiȘtergere
  3. Cumatra vulpe, stiu ca tu vrei sa vezi mereu partea pozitiva a lucrurilor, dar........numai ca la noi e altceva si se aplica altfel. Recunosc ca in oriunde in lume se procedeaza asa cum ai amintit mai sus, dar........DAR cu majuscule, programul nostru e tampit si fara logica tocmai pentru ca laptele s-a transformat in branza topita, iar cand e lapte, e de fapt lapte batut cu insertii de grasime, iar cornul este o paine fada si insipida. Te-as ruga sa consumi si tu din mult indragitul tau program clonat prost si negandit. Una este sa acorzi copiilor o masa asa cum face iubitul vostru Jamie Oliver, dara pana acolo avem foarte multe de dezbatut prin parlament si multe shmenuri de facut la nivel inalt. Consideri corect ca acel mar care ar trebui sa aiba minim 90 grame este de fapt un penibil fruct scos parca de la refuz de ciur? Eu nu impartasesc aceasta parere. Apai daca prietenii nostrii de prin bancile Parlamentului nu ar mai avea atatea interese personale si programul ar fi aplicat bine asa cum s-a dorit, toata lumea ar fi multumita si nimeni nu ar mai da la caini pseudo-cornurile si la pisici facaturile din lapte. In drumurile tale cotidiene, nu ai observat cate cutii cu lapte sunt imprastiate pe strada? Si nu sunt goale in urma pseudo-normalitatii, ci sunt intinse pe jos dupa distractivele batai cu pseudo-produsele mai sus amintite. Mmmmm, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexandru cel tata21 ianuarie 2011 la 20:16

    Cumatra vulpe are dreptate.Mia intai verifica -ti odrasla daca si marul ala ca de prepelita il maninca sau il trimite la cos sau la gaura de golf?Si apoi e mai sanatos marul mic decat cel mare,frumos pe deasupra si plin de nitrati,nitriti si alte pesticide bune pentru imbolnavit copiii.Marul cu bube pe deaspra si cu viermi pe dinauntru este preferat sanatatii tuturor, inclusiv blogareluilui cel mititel.

    RăspundețiȘtergere
  5. Are, are dreptate si cumatra vulpe, dar sa nu uitati ca nici tie, dar mai ales iei, nu ii plac marimile M, ci de la XXL in colo. Asa cum unii zic, marimea conteaza. Iar daca odrasla il trimitea la cos, nu aveam ce sa va mai arat, asa ca.....nu ii mai pupati in cur pe d'alde Croco ca ei fac burdihanul gros pe marul si cornul copiilor. Ar fi mai indicat sa respecte caietul de sarcini si p'orma om vedea daca marul mic e mai bun cu bube, decat cel corespunzator organoleptic si vizual. Si sa nu imi spuneti voi ca de la piata le luati p'astea de 55 grame. Asa aveti voi in fructiera, apropos.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Draga cumetre lup ceea ce ti se intampla tie nu este o regula generala,noi nu avem nici o vina ca toti buzoienii sunt din acelasi aluat ca si Croco...fina ta primeste laptic La Dorna si corn proaspat de la Vel Pitar toate de calitate!Una este legea si unii sunt cei care aplica legea!!!Si chiar daca sunt copii care nu dau doi bani pe lapte si corn,mai multi sunt copiii pentru care masa principala este constituita din ceea ce primesc la gradi/scoala.
    Iar la chestia cu marimi nu ma bag, astept un nou post cu acest subiect:))
    Cu drag, cumatra vulpe

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga cumatrea vulpitza, ai grija ca si tu esti buzoianca si te incadrezi la acelasi aluat.

    RăspundețiȘtergere
  8. cumatra vulpe neutra23 ianuarie 2011 la 14:23

    Sunt da nu-s amestecata cu politichia,ca altii, sic!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. ma scuzi, dar abia acum am vazut postul asta pe blog. stimate cumetre, tin sa iti atrag atentia ca programul cornul si laptele sau marul si mierea sau cum ii spune nu este destinat celor ca rares care au acasa tot ce au nevoie, ba chiar mai mult decit atat, ci copiilor sarmani care nu au de nici unele.

    este un program social - dupa cum ii spune si numele - si nu isi propune sa ii sature pe copiii care au mancat deja acasa inainte sa vina la scoala, ci sa ii ajute pe cei care nu au nimic de mancare nici dupa ce se intorc de la scoala.

    te asigur ca merele alea pricajite sau laptele ala insipid sunt un mic dejun delicios pentru multi dintre micutii fara posibilitati financiare...

    cumnatul octavian

    RăspundețiȘtergere